mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
 • Home
 • /Barn och Unga

Barn och Unga

VI ÄR PÅ VÄG!

Genom musiken får vi följa med på en spännande resa.

Länsmusiken Barn och Ungdom (BoU) eftersträvar att samtliga barn och ungdomar i Kalmar län får möjlighet att uppleva musik på nära håll. Vi är övertygade om att musik bidrar till en förstärkt identitet och BoUs verksamhet ledsagas av tre hörnstenar: INTRYCK, UTTRYCK och AVTRYCK.
Med INTRYCK vill vi öppna upp möjligheterna för våra målgrupper att ta in nya intryck och värderingar genom de musikproduktioner som erbjuds till subventionerade kostnader.
Det är också viktigt att barn och ungdomar får möjlighet att UTTRYCK(a) sig genom musik. BoU leder projekt med pedagoger som ständigt arbetar med våra målgrupper.
Vi är övertygade om att verksamheten lämnar AVTRYCK och när vi får återkoppling är vi hjärtligt tacksamma. Vi måste fortsätta att ta vara på musikens betydelse för utvecklingen i samhället. Våra målgrupper och samhället förändras och i den färden följer vi med!

BoU2

Boka musikupplevelseR HÖSTEN 2017 OCH VÅREN 2018!

Vid bokning, vänligen fyll i vårt formulär:
Bokningsformulär.

LÄNSMUSIKEN BoU och KULTURBUS

Länsmusiken Barn och Unga är med i Kulturbus som är ett nätverk av kulturinstitutioner och konsulenter i Kalmar län. Kultur + barn + unga + skola = Kulturbus.
Kulturbus erbjuder ett professionellt utbud för barn och ungdom. Under våra respektive rubriker kan du hitta information om våra föreställningar, visningar, konserter, projekt, möjligheter och besöksmål.
Kulturbus har en webbplats som vänder sig till dig som arbetar inom förskola, skola, gymnasium, kultur- och fritidsförvaltning, bibliotek eller föreningsliv i Kalmar län.
Länk till kulturbus.se

Kulturbus logga

KULTURUTBUD FÖR BARN, UNGDOMAR OCH SKOLA

Se utbudet för Länsmusiken Skapande Skola som finns på Kulturbus hemsida.

Utbudet för hösten 2017 kan också laddas ner som pdf-fil. Utbud hösten 2017

Nästa utbudsdag är den 2 oktober i Oskarshamn. Utförlig information kommer snart.


 

Aktuellt

 • 24 september kl. 14.00 Kalmar teater.

  24 september kl. 14.00 Kalmar teater.

  Kottekonserter

  Kottekonserter är framtagen av Länsmusiken Barn och Unga för våra yngsta målgrupper. Kotteorkestern består av 7 musiker samt en gästande musiker, Ivona Grabavac, tvärflöjt.

  Själva konceptet har Emma Adbåge, barnboksförfattare och illustratör arbetat fram i uppdrag för just denna …

  Read more →

 • Lördag 20 oktober kl. 20. Mejeriet, Nybro.

  Lördag 20 oktober kl. 20. Mejeriet, Nybro.

   


  Freedoms Trio

  FREEDOMS TRIO, tre musiker från tre världsdelar: gitarristen Steinar Aadnekvam från Sverige/Norge, bassisten Walter Areia från Pernambuco – Brasilien och trummisen, sångaren Deodato Siquir från Maputo – Mozambique. Ett enastående exempel på musikens förenande kraft! Tre världsartister …

  Read more →

 • 1 november kl. 17. Kalmar teater

  1 november kl. 17. Kalmar teater

  Hans och Greta och den magiska iskristallen

  Fartfylld familjeföreställning som öppnar dörren till Operans Magiska Värld Vi får följa figurerna Hans och Greta som hittar en mystisk iskristall i skogen. På sitt äventyr möter de också andra väsen som älvor,

  Read more →

Filmer

Carolina2

För mer information:

Kontakta verksamhetsansvarig för Barn och Unga
Carolina Johansson
Mobil: 070-654 00 32