mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
5 mars kl. 17. Folkets Hus, Kristallen, Nybro

5 mars kl. 17. Folkets Hus, Kristallen, Nybro

DB_web

Daniel Beskow.

Daniel Beskow har, efter debutkonserten i Köpenhamn 2012, etablerat sig som en av Nordens mest intressanta konsertpianister. Han har turnerat i Skandinavien som solist och kammarmusiker med konserter i Grieghallen, Troldhaugen, Berwaldhallen, Tivoli Konserthus och på kammarmusikfestivaler i Danmark, Sverige och Tyskland. Daniel Beskow ackompanjerar regelbundet sångare som till exempel Johannes Held, baryton, Anders Nilsson, tenor och mezzosopranen Josefine Andersson.
Daniel Beskow har studerat vid Kungliga Musikhögskolan och Edsbergs musikinstitut, följt av studier i Norge med Jiri Hlinka och i London med Peter Feuchtwanger. Han har tagit solistdiplom vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Niklas Sivelöv och Hochschule für Musik und Theater i Hannover med Einar Steen-Nökleberg.
Daniel Beskow har fått många priser och utmärkelser, bland annat ett förstapris i Kongelige Danske Musikkonservatoriums solisttävling 2010 där han också vann förstapris i kammarmusiktävlingen samma år. Han har också fått utmärkelser och stipendier från bland annat Kungliga Musikaliska Akademien, Konstnärsnämden och från RWA DEA för studier i Tyskland.

PROGRAM

Joseph Haydn: Sonate g-moll Hob.XVI:44
Moderato
Allegretto

Wolfgang Amadeus Mozart: Fantasie c-moll K.475

Ludwig van Beethoven: Grande Sonate Pathetique c-moll op. 13
Grave-Allegro di molto e con brio
Adagio cantabile
Rondo: Allegro

– Paus –

Wilhelm Stenhammar: 3 fantasier op.11
Molto appassionato
Dolce scherzando
Molto espressivo e con intimissimo sentimento

Edvard Grieg: Sonate e-minor op.7
Allegro moderato
Andante molto
Alla menuetto ma poco piu lento
Finale: Molto Allegro

Arrangör: Nybro Konsertförening