mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
8 april 2018 kl. 15.00. Valhall, Hultsfred.

8 april 2018 kl. 15.00. Valhall, Hultsfred.

 

Bashar-Sharifah_web
Bashar Sharifah and friends

Världsmusik/jazz/orientalisk musik från mellanöstern.

Bashar Sharifah
Bashar började spela cello vid 10 års ålder. 1996 började han sin professionella karriär i Aleppo, Syrien där han ända till 2012 spelade i Aleppos kammarmusikensemble som turnerade över nästan hela världen. På grund av inbördeskriget i Syrien bor han för tillfället i Göteborg. Bashar har också arbetat som cellolärare och spelar med Syrian Philharmonic Orchestra och olika grupper här i Sverige.

Konserten är en del av projektet ”Ny(A)modigheter”.

Örjan Carlsson
Örjan har sina rötter i Göteborgsregionen men är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm med inriktning piano. Hans specialitet är swingmusik.

Stefan Bergman
Stefan Bergmans huvudinstrument är elbas, men han spelar också gitarr och slagverk och komponerar. Bland de olika projekten märks grammisbelönade folkfusiongruppen Den Fule som spelar nordisk folkmusik med globala influenser. I Trio Samara blandar Stefan nordisk folkmusik med musik från mellanöstern tillsammans med Ahmad al Khatib och Sten Källman. Stefan har sedan 15 år kombinerat frilansmuskerlivet med att undervisa på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet och ansvarar där för flera kurser på folk- och världsmusikerprogramet.

Fredrik Hamrå
Fredrik uppvuxen i Göteborg där han även studerat vid musikerprogrammet på högskolan för scen och musik. Han har arbetat som frilansande musiker sedan början av 2000-talet. Han figurerar över och inom jazzens gränser och spelar/ har medverkat i en rad sammanhang med t.ex., Timbuktu, Per Andersson, Victor Skokic, Fredrik Ljungqvist, Fabian Kallerdal, Vanessa Liftig, Dick Lövgren (Mesuggah), Jazz & Fly Fishing med flera.